Specialized Levo FSR 6 Fattie getest!

Wij hebben onze Levo uitgebreid kunnen testen alsook al reeds een paar toekomstige eigenaars!

Het E-MTB verhaal is al even een onderwerp bij menig fietsers, het begint meer en meer op te komen en ook Specialized gaat mee in deze ‘hype’.
De Levo Turbo FSR 6 Fattie is een Trailbike maar kan perfect ingezet worden voor het normale gebruik, met de krachtige motor die tot 530 watt extra vermogen levert kan je elke beklimming aan!
Natuurlijk zul je nog steeds een inspanning moeten doen al is die kleiner dan met een mountainbike zonder motor.

De Levo Turbo is een perfecte fiets voor iedereen die niet elke week kan trainen door het drukke schema van tegenwoordig, of kampt met rug/knie klachten. Met de Levo kan je terug meegaan met je favoriete groepje waar je vlot kan blijven aansluiten in de groep!

 

turbo_levo_fsr_comp_6fattie_-_grunDe rijeigenschappen van de Levo FSR 6 Fattie zijn fenomenaal naar onze mening. De gewone ‘rechte’ paadjes is natuurlijk net als een normale mountainbike, maar wanneer de bochten en singletracks komen en je hier de trail-stand opzet, zou je willen dat er geen einde aan komt!
Het plezier, de grip en de wendbaarheid zou je niet dadelijk van deze zwaardere fiets verwachten. Hij wurmt zich letterlijk in elke bocht en staat te popelen tot de volgende eraan komt!
Dit hebben wij nog maar zelden meegemaakt, De fiets vraagt letterlijk voor meer!
Klimmen gaat natuurlijk ook super, zelfs als je gewoon rustig wilt klimmen achteraan een groepje zal je perfect snelheid kunnen houden maar toch minder effort moeten doen als op een traditionele fiets.

Je kan kiezen uit 3 standen die allemaal te personaliseren zijn via de APP van Specialized
Eco – Trail – Turbo
Deze kan je instellen met de powerknop op de batterij, met het controlepaneel of via je Garmin Edge 1000 IQ App

 

Wij zijn alvast overtuigd over deze technologie en staan u voor verdere info graag te woord in onze winkel!

De Specialized levo bestaat in 4 modellen:

  • Turbo Levo FSR 29
  • Turbo Levo Hardtail 29
  • Turbo Levo FSR 6Fattie 27.5
  • Turbo Levo Hardtail 6 Fattie 27.5

Deze uitvoeringen hbben allemaal nog diverse uitvoeringen met meer/minder opties. U kan deze allemaal bewonderen op de Specialized Website.

Comments are closed.